ASR Vitality gaat op de schop: 'Kosten hoger dan ingeschat'

De opzet van ASR Vitality gaat veranderen. ASR past het beloningspakket aan en maakt het programma vanaf volgend jaar gratis voor alle klanten met een zorg-, inkomens, of pensioenverzekering. Vitality heeft nu zo'n 90.000 deelnemers; het schrappen van de eigen bijdrage moet het aantal inschrijvingen vergroten. Anderzijds moeten ook de kosten omlaag, zegt Vitality-eindverantwoordelijke Mariëlle Duin

a.s.r. Vitality wordt per 1 januari 2025 een vast onderdeel van een aantal verzekeringen van a.s.r. en Loyalis. Voor het lidmaatschap van a.s.r. Vitality hoeven polishouders dan niet meer 3,50 euro per maand te betalen. "Op deze manier verwachten we de drempel om aan het programma deel te nemen te verlagen", aldus de verzekeraar.

Cashback verdwijnt

Om de kosten van het programma in de hand te houden, worden de huidige week-, maand- en jaarbeloningen vervangen door een nieuw pakket beloningen. "In september", aldus a.s.r., "vertellen we meer over de nieuwe vorm van belonen, waarmee deelnemers aantrekkelijke voordelen op diverse producten kunnen verdienen. De cashback op zorg- en arbeidsongeschiktheidsverzekering verdwijnt op termijn.

De a.s.r. Vitality Gezondheid Check is via het programma niet langer gratis.

Daarnaast worden een aantal aanpassingen gedaan in het programma, om meer verzekerden te motiveren om hun vitaliteitsdoelen te halen.

a.s.r.: "Soms lukt intensief bewegen even niet. We willen deelnemers dan toch blijven aansporen te doen wat wél mogelijk is. Daarom verdienen ze straks makkelijker punten. En past de hoogte van het weekdoel zich sneller aan naar de behaalde resultaten. Met stappen, hartslag en evenementen blijven deelnemers gewoon punten verdienen. De overige manieren om punten te verdienen vervallen. Dat betekent dat er geen sportlessen meer geregistreerd kunnen worden via de app en dat de Fietsapp vervalt."

Meer nieuws over arbeidsongeschikt­heids­verzekering­en

23-04-2024

Verbetering AOV voorwaarden Avero per 1-7-2024

Avero voert per 1-7-2024 enkele verbeteringen door in polisvoorwaarden op de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor nieuwe en bestaande verzekerden

Lees verder