ASR Vitality gaat op de schop: 'Kosten hoger dan ingeschat'
De opzet van ASR Vitality gaat veranderen. ASR past het beloningspakket aan en maakt het programma vanaf volgend jaar gratis voor alle klanten met een zorg-, inkomens, of pensioenverzekering. Vitality heeft nu zo'n 90.000 deelnemers; het schrappen van de eigen bijdrage moet het aantal inschrijvingen vergroten. Anderzijds moeten ook de kosten omlaag, zegt Vitality-eindverantwoordelijke Mariëlle Duin
a.s.r. Vitality wordt per 1 januari 2025 een vast onderdeel van een aantal verzekeringen van a.s.r. en Loyalis. Voor het lidmaatschap van a.s.r. Vitality hoeven polishouders dan niet meer 3,50 euro per maand te betalen. "Op deze manier verwachten we de drempel om aan het programma deel te nemen te verlagen", aldus de verzekeraar.
Cashback verdwijnt
Om de kosten van het programma in de hand te houden, worden de huidige week-, maand- en jaarbeloningen vervangen door een nieuw pakket beloningen. "In september", aldus a.s.r., "vertellen we meer over de nieuwe vorm van belonen, waarmee deelnemers aantrekkelijke voordelen op diverse producten kunnen verdienen. De cashback op zorg- en arbeidsongeschiktheidsverzekering verdwijnt op termijn.
De a.s.r. Vitality Gezondheid Check is via het programma niet langer gratis.
Daarnaast worden een aantal aanpassingen gedaan in het programma, om meer verzekerden te motiveren om hun vitaliteitsdoelen te halen.
a.s.r.: "Soms lukt intensief bewegen even niet. We willen deelnemers dan toch blijven aansporen te doen wat wél mogelijk is. Daarom verdienen ze straks makkelijker punten. En past de hoogte van het weekdoel zich sneller aan naar de behaalde resultaten. Met stappen, hartslag en evenementen blijven deelnemers gewoon punten verdienen. De overige manieren om punten te verdienen vervallen. Dat betekent dat er geen sportlessen meer geregistreerd kunnen worden via de app en dat de Fietsapp vervalt."
Meer nieuws over arbeidsongeschiktheidsverzekeringen
Verbetering AOV voorwaarden Avero per 1-7-2024
Avero voert per 1-7-2024 enkele verbeteringen door in polisvoorwaarden op de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor nieuwe en bestaande verzekerden
Lees verderOver de verplichte AOV en het alternatief
Demissionair minister Van Gennip heeft het wetsvoorstel 'Basisverzekering arbeidsongeschiktheid zelfstandigen' ter consultatie gepubliceerd. Zelfstandige IB-ondernemers worden verplicht verzekerd, ongeacht personeel. Partners en bepaalde zelfstandigen zijn uitgesloten. Er is een opt-out mogelijkheid voor een reguliere AOV, mits aan minimale dekkingseisen wordt voldaan. Bestaande AOV's hebben eerbiedigende werking onder voorwaarden. De verplichte verzekering dekt arbeidsongeschiktheid met een wachttijd van 1 jaar en uitkering tot AOW-leeftijd. De premie is gebaseerd op belastbare winst met een verwacht percentage van 6,5%. Zelf een private AOV afsluiten biedt mogelijk betere dekking. Neem contact op met Henst & Lunsen Assurantie Adviseurs voor een vrijblijvende marktscan.
Lees verderNIEUW: no-claimregeling voor klanten met een Movir Beroeps-AOV
Nieuwe en bestaande Movir klanten met een beroeps AOV gaan profiteren van een nieuwe no claimregeling per 1-1-2025
Lees verderKortingsregeling Klaverblad AOV verlengt tot 31-12-2024
Goed nieuws: Klaverblad AOV-kortingsactie is verlengd!
Lees verderAdvocaten: BAZ gaat nauwelijks tot uitkeringen leiden
Advocaten vrezen dat de voorgestelde BAZ-regeling niet effectief zal zijn in het bieden van voldoende uitkeringsrechten tegenover de verplichte premiebetalingen. Ze zien de regeling als te theoretisch en oneerlijk tegenover zelfstandigen die al adequaat verzekerd zijn
Lees verder