AOV voor DGA

Nederland telt ruim 200.000 DGA's. De directeur grootaandeelhouder heeft hele specifieke aandachtspunten bij het advies voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering.

  • Is de DGA enig aandeelhouder/eigenaar van het bedrijf waar hij/zij op de loonlijst staat?
  • Heeft  de  BV van de DGA  een belang in een ander bedrijf of maakt het deel uit van een bepaalde structuur (bijvoorbeeld VOF)?

Afhankelijk van uw situatie is opgave van de vennootschappelijke structuur en alle aandelenbelangen (te herleiden tot de uiteindelijke natuurlijke personen ) benodigd om te controleren of er sprake is van (mogelijke) sociale verzekeringsplicht.  De belastingdienst kan bij controle alsnog sociale verzekeringsplicht vaststellen op basis van feitelijke omstandigheden. Er kan voor vijf jaar naheffing worden opgelegd wat per DGA kan oplopen tot € 30.000 exclusief interest!

Andere adviespunten voor de DGA hebben te maken met de managementovereenkomst en/of de statuten. 

  • Is er een specifieke verzekeringsplicht opgenomen?
  • Klopt de onderlinge afstemming eigen risico termijn?
  • Is de aanbiedingsplicht aandelen bij arbeidsongeschiktheid juist geformuleerd?

Het inkomen van de DGA kan uit meerdere componenten bestaan. Niet alle verzekeringsvoorwaarden sluiten hier goed op aan! U kunt op verschillende manieren gebruik maken van onze expertise;

 

Komt u er niet uit? Wij zijn u graag van dienst!Wilt u meer weten?

Wilt u meer informatie ontvangen over arbeidongeschiktheid en wat aovspecialist.nl hier voor u in kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op of bel met 0342 40 19 45. Wij helpen u graag verder!

Direct een offerte aanvragen

Voor een objectief advies bent u bij ons aan het juiste adres!