AOV voor ondernemers

Helaas zijn er de nodige misvattingen die veel ondernemers hebben ten opzichte van de arbeidsongeschiktheidsverzekering. We noemen u de drie meest voorkomende:

  • Ik word niet arbeidsongeschikt, hooguit door een ongeluk of ernstige ziekte

De schadecijfers spreken bovenstaande volledig tegen. U heeft 12% kans dat u langdurig arbeidsongeschikt raakt. De meeste ondernemers raken arbeidsongeschikt door psychisch gerelateerde aandoeningen, houding- en bewegingsapparaat en neurologische aandoeningen.  Wees dus voorzichtig met verzekeringen die beperkte dekking bieden!

  • Als ik arbeidsongeschikt raak creëer ik zelf wel een reservepotje om te overleven

Maak voor uzelf de rekensom hoeveel u nodig heeft om minimaal drie tot vijf jaar zelf te kunnen overbruggen bij arbeidsongeschiktheid. Hebt u dit echt op de plank liggen? Hoe komt u aan uw inkomen nadat uw reserves zijn opgedroogd?

  • Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen zijn (veel) te duur

De premies zijn de laatste jaren fors gedaald. De premie is fiscaal aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.  Zodra u de arbeidsongeschiktheidsverzekering nodig heeft gehad weet u dat de premie reëel is. 

Tips

  • Bereken uw financiële reserve die altijd beschikbaar is in geval van arbeidsongeschiktheid.
  • Bereken uw benodigde netto inkomen per maand en hou hierbij rekening met aanpassingsmogelijkheden en wensen. 
  • Ga na of voor uw onderneming de inkomstenderving goed zichtbaar is in de cijfers. Is dit niet direct het geval kies dan voor een sommenverzekering zonder correctiebepaling.

Komt u er niet uit? We zijn u graag van dienst!Wilt u meer weten?

Wilt u meer informatie ontvangen over arbeidongeschiktheid en wat aovspecialist.nl hier voor u in kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op of bel met 0342 40 19 45. Wij helpen u graag verder!

Direct een offerte aanvragen

Voor een objectief advies bent u bij ons aan het juiste adres!