Premie arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) is fiscaal aftrekbaar

De premie voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering is fiscaal aftrekbaar behalve eventuele risicopremie voor een ongevallendekking. Voor uw aangifte Inkomstenbelasting is de premie aftrekbaar onder de noemer "premiebetaling inkomensvoorziening". De uitkering in de vorm van het door u te kiezen verzekerd bedrag is belastbaar inkomen.

Wij raden u om fiscale én juridische redenen aan de premie van uw arbeidsongeschiktheidsverzekering uit privé te betalen. Vanaf 1-1-2011 zijn arbeidsongeschiktheidsverzekeraars verplicht om loonbelasting in te houden over de uitkering. Ook zijn inkomensverzekeraars wettelijk verplicht de fiscus te informeren (renseignering) met betrekking tot de betaalde premies en verstrekte uitkeringen.

De adviesvergoeding die verband houdt met een tot stand gekomen arbeidsongeschiktheidsverzekering is niet fiscaal aftrekbaar. Ook de jaarlijkse of maandelijkse beheervergoeding die u betaalt aan uw adviseur is niet fiscaal aftrekbaar. Controleer altijd het bedrag op uw aangifte Inkomstenbelasting dat staat bij premiebetaling Inkomensvoorziening.

Ook voor uw fiscale vragen over de arbeidsongeschiktheidsverzekering bent u bij ons aan het goede adres.Wilt u meer weten?

Wilt u meer informatie ontvangen over arbeidongeschiktheid en wat aovspecialist.nl hier voor u in kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op of bel met 0342 40 19 45. Wij helpen u graag verder!

Direct een offerte aanvragen

Voor een objectief advies bent u bij ons aan het juiste adres!