AOV voor ZZP

Steeds meer mensen beginnen voor zichzelf als Zelfstandige zonder Personeel. Naar schatting zijn er in Nederland 690.000 ZZP ondernemers actief.  Veel ZZP ondernemers laten zich door derden inhuren, al dan niet via tussenkomst van een bemiddelingsbureau. 

De ZZP-er zal het nodige voor zichzelf moeten regelen.  Onterecht leeft nog steeds bij sommige het beeld dat er vanuit de overheid iets is geregeld voor de ZZP-er die arbeidsongeschikt raakt. Dit is echter volledig de eigen verantwoordelijkheid van u als ZZP-er.   

Graag gaan we kort in op de belangrijkste misvattingen die veel ZZP-ers hebben:

  • Ik word niet arbeidsongeschikt, hooguit door een ongeluk of ernstige ziekte

De schadecijfers spreken bovenstaande volledig tegen. U heeft 12% kans dat u langdurig arbeidsongeschikt raakt. De meeste ZZP ers raken arbeidsongeschikt door psychisch gerelateerde aandoeningen, houding- en bewegingsapparaat en neurologische aandoeningen.  Wees dus voorzichtig met verzekeringen die beperkte dekking bieden!

  • Als ik arbeidsongeschikt raak creëer ik zelf wel een reservepotje om te overleven

Maak voor uzelf de rekensom hoeveel u nodig heeft om minimaal drie tot vijf jaar zelf te kunnen overbruggen bij arbeidsongeschiktheid. Hebt u dit echt op de plank liggen? Hoe komt u aan uw inkomen nadat uw reserves zijn opgedroogd?

  • Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen zijn (veel) te duur

De premies zijn de laatste jaren fors gedaald.  Let op dat u bij uw tariefstelling ook rekening houdt met dergelijke noodzakelijke voorzieningen.  De premie is fiscaal aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.  Zodra u de arbeidsongeschiktheidsverzekering nodig heeft gehad weet u dat de premie reëel is. 

AOV Tips

  • Bereken uw financiële reserve die altijd beschikbaar is in geval van arbeidsongeschiktheid
  • Bereken uw benodigde netto inkomen per maand en hou hierbij rekening met aanpassingsmogelijkheden en wensen
  • U kunt nu zelf in grote lijnen de noodzaak voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering berekenen

Komt u er niet uit? Wij zijn u graag van dienst!Wilt u meer weten?

Wilt u meer informatie ontvangen over arbeidongeschiktheid en wat aovspecialist.nl hier voor u in kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op of bel met 0342 40 19 45. Wij helpen u graag verder!

Direct een offerte aanvragen

Voor een objectief advies bent u bij ons aan het juiste adres!